Korvplanka med baconnaise

Lyxa till det med en korvplanka!
4 portioner

Ingredienser

  • 2 förp Slaktarkorv Fänkål & Tomat
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 dl riven parmesan
  • 50 g smör
  • Ca 2 dl mjölk
  • Riven muskotnöt
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Tomater
  • Rödlök
  • 1 paket bacon
  • 1 dl majonnäs
  • Svartpeppar

Gör så här

Innan du börjar: Sätt på ugnen på 250 grader.

Baconnaise

1. Skala och riv löken, finhacka baconet i små bitar och stek tillsammans riktigt krispigt.

2. Lyft upp och låt rinna av på en bit hushållspapper. När det svalnat så hackar du det fint med en kniv.

3. Blanda hacket med majonnäs och rejält med svartpeppar.

Duchesse

1. Skala och koka potatisen tills den är mjuk.

2. Mosa potatisen med en potatisstomp.

3. Släng i en rejäl klick smör, riven parmesan, mjölk och blanda ihop tills det får en bra mos-konsistens. Smaka av med lite riven muskot och salt och vitpeppar.

Montera plankan

1. Spritsa ut moset på en planka. Lägg på ett gäng tomater och en delad lök. Sätt in i ugn till moset fått härlig gyllenbrun färg (ca 15 min).

2. Under tiden moset går klart kan du steka korven i stekpannan.

3. Voila! Lägg på så mycket korv du orkar och en stor klick baconnaise.