Recept

Filékorv med surkål och senapskräm

Korv med bröd - en tysk klassiker!
3 portioner

Ingredienser

  • 3 Original Filékorv
  • 3 Korvbröd av surdeg
  • Ca 100 g Surkål
  • 1 tsk Kummin
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 5 msk Majonnäs
  • Smör till stekning
  • Rostad lök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

1. Det här är en riktig tysk klassiker, så börja med att fixa lite schysst tysk klassisk musik, t ex Bach, Beethoven, Rammstein eller Kraftwerk.

2. När stämningen känns rätt kan du börja med senapskrämen. Blanda majonnäsen, honungen och dijonsenapen och smaka sedan av krämen med lite salt och peppar. Ställ in i kylen.

3. Fortsätt sedan med att göra några snitt längs korvarna, så de inte spricker vid stekning. Släng i en klick smör i stekpannan. När det slutat fräsa är det dags att brassa på korvarna.

4. När korvarna är genomstekta är det dags för surkålen. Släng i ytterligare en klick smör i stekpannan (snåla inte!). När smöret återigen tystnat, lägger du i surkålen och kryddar upp det med lite kummin. När surkålen fått färg är allt klart.

5. Servera sedan korvarna i korvbröden med lite senapskräm, den varma surkålen och lite rostad lök.