Jimmys korvgryta - Slaktakorv Grov Filékorv

Grov Filékorv - Korvgryta med krossade tomater

DU BEHÖVER
Grov Filékorv
Zucchini
Paprika
Gul lök
Tomatpuré
Vitlök
Krossade tomater
Smör
Salt & peppar

SÅ HÄR GÖR DU
Skär stavar av GROV FILÉKORV och bryn i smör i en stekpanna.
Hacka och lägg i zucchini, paprika och gul lök tillsammans med tomatpuré och pressad vitlök.
När grönsakerna blivit lite mjuka, häll över en burk med krossade tomater.
Salta och peppra efter smak och låt puttra ca 10 min.
Kan ätas som den är eller med pasta, ris eller potatis.

   
Jimmys heta korvfräs - Slaktarkorv Örtkryddad Filékorv

Örtkryddad Filékorv – Jimmys heta korvfräs

DU BEHÖVER
Örtkryddad Filékorv
Rödlök
Paprika
Vitkål
Rödkål
Morötter
Vitlök
Tabasco
Chiliflakes
Vitvinsvinäger

SÅ HÄR GÖR DU
Skiva ÖRTKRYDDAD FILÉKORV och grönsaker. Stek korven först.
Tillsätt därefter grönsakerna och fräs på hög värme.
Häll i lite vinäger och låt koka ur.
Dra i Tabasco och chiliflakes efter smak.
Kan ätas som den är eller med t.ex. ris.

   
Korvlåda à la Jazz - Slaktarkorv Original Filékorv

Original Filékorv - Korvlåda à la Jazz

DU BEHÖVER
Original Filékorv
Potatis
Morötter
Zucchini
Rödlök
Vispgrädde
Chilisås
Västerbottenost
Olivolja
Salt & peppar

SÅ HÄR GÖR DU
Klyfta potatis och morötter och lägg i en ugnsfast form.
Vänd runt i olivolja, salt, peppar och pressad vitlök och ställ in i ugnen på 200 °C ca 20 min.
Skär stavar av zucchini och rödlök och blanda ned i formen och grädda i 5 min.
Skiva ORIGINAL FILÉKORV, lägg ovanpå grönsakerna och stek i ytterligare 10 min.
Blanda vispgrädde med chilisås och häll i formen.
Riv över Västerbottenost, dra på svartpeppar och grädda i 10 min till.

   
Jimmys tacofredag - Slaktarkorv Ost & Chili Filékorv

Ost & Chili Filékorv - Jimmys tacofredag

DU BEHÖVER
Lime
Koriander
Salt
Ost & Chili Filékorv
Paprikapulver
Chipotlepulver
Spiskummin
Smör
Avokado 2 st
Tomat 1 st
Vitlök

SÅ HÄR GÖR DU
Byt ut köttfärsen mot tärnad OST & CHILI FILÉKORV.
Bryn korven i smör och krydda med lite paprikapulver, chipotlepulver och massa spiskummin (en av de bästa kryddorna jag vet, så här snålar i alla fall inte jag).

GUACAMOLE
Tärna avokado och tomat. Krydda med salt, limesaft, vitlök och spiskummin efter smak.
Dra i en kruka koriander och blanda runt.
Låt gärna stå en stund innan servering så att smakerna sätter sig gött!

   
Jimmys korvomelett - Slaktarkorv Ost & Chili Filékorv

Ost & Chili Filékorv – Korvomelett

DU BEHÖVER
Ost & Chili Filékorv
Ägg
Vispgrädde
Rödlök
Paprika
Persilja
Salt & Peppar

SÅ HÄR GÖR DU
Skiva och stek OST & CHILI FILÉKORV.
Gör en smet av ägg och lite vispgrädde.
Krydda smeten med salt och vitpeppar.
Dra i löken och paprika och låt dessa bli lite mjuka.
Häll på smeten och stek tills det är färdigt.
Strössla över färskhackad persilja.

   
Jimmys mustiga tomatsoppa - Slaktarkorv Grov Filékorv

Grov Filékorv – Mustig tomatsoppa

DU BEHÖVER
Grov Filékorv
Rödlök
Hett paprikapulver
Passerade tomater
Kummin
Färsk timjan
Vitvinsvinäger
Körsbärstomat
Vitlök

GÖR SÅ HÄR
Stek löken tillsammans med lite hett paprikapulver och vitlök.
Slå på lite vinäger.
Skiva GROV FILÉKORV och häll ner den med löken.
Tillsätt därefter kummin.
Häll på de passerade tomaterna och lite vatten.
Hacka ner lite timjan och låt koka ner.
Släng till sist i körsbärstomaterna ett par minuter.
Dra i en klick crème fraiche vid servering.