Recept

Här kommer vi att presentera olika recept som kommer in från alla våra engagerade smakambassadörer.

Korvplanka med baconnaise

4 portioner

Du behöver: 

2 förp Slaktarkorv Fänkål & Tomat
800 g mjölig potatis
1 dl riven parmesan
50 g smör
Ca 2 dl mjölk
Riven muskotnöt
Vitpeppar
Salt
Tomater
Rödlök
1 paket bacon
1 dl majonnäs
Svartpeppar

Innan du börjar. Sätt på ugnen på 250 grader.

tomatfankal 2687 liten

Gör såhär:

Baconnaise

1. Skala och riv löken, finhacka baconet i små bitar och stek tillsammans riktigt krispigt.

2. Lyft upp och låt rinna av på en bit hushållspapper. När det svalnat så hackar du det fint med en kniv.

3. Blanda hacket med majonnäs och rejält med svartpeppar.

 

Duchesse

1. Skala och koka potatisen tills den är mjuk.

2. Mosa potatisen med en potatisstomp. 

3. Släng i en rejäl klick smör, riven parmesan, mjölk och blanda ihop tills det får en bra mos-konsistens. Smaka av med lite riven muskot och salt och vitpeppar. 

 

Montera plankan

1. Spritsa ut moset på en planka. Lägg på ett gäng tomater och en delad lök. Sätt in i ugn till moset fått härlig gyllenbrun färg (ca 15 min). 

2. Under tiden moset går klart kan du steka korven i stekpannan. 

3. Voila! Lägg på så mycket korv du orkar och en stor klick baconnaise.