Recept

Här kommer vi att presentera olika recept som kommer in från alla våra engagerade smakambassadörer.

Korvgryta med bakat ägg

4 portioner

Du behöver:

1 förp. kokta svarta bönor
150 g majs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 filékorvar
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 krm oregano
1 tsk malen koriander
1-2 krm cayennepeppar
salt
peppar
1 burk coctailtomater
4 ägg
1 dl koriander alt. persilja

Slaktarkorv korvgrytamedägg kopiera

Gör så här:

1. Börja med att hälla bort spadet av bönorna. Skölj och låt dom rinna av. 

2. Finhacka löken och krossa vitlöken mellan kniven och skärbrädan och finhacka den med.  

3. Slanta upp korven i 0,5 cm tjocka skivor.

4. Häll i oljan i stekpannan och fräs lök och vitlök tills löken är genomskinlig precis som du alltid gör.

5. Tillsätt korv, spiskummin, oregano, malen koriander och cayennepeppar och låt fräsa ytterligare några minuter. 

6. Häll i bönor, majs och coctailtomater och låt grytan stå och småputtra några minuter. Smaka sedan av grytan med salt och peppar. 

7. Gör fyra små hål en bit ifrån varandra i grytan. Knäck äggen och häll ett ägg i varje hål. 

8. Lägg locket på och låt sjuda tills gulorna stelnat, ca 5 minuter. Hacka lite koriander (eller persilja) under tiden du väntar. Är du flink med kniven kan du ta återstående tid för en paus och bara chilla lite i väntan på äggen.

9. När äggen gått klart, avslutar du med lite flingsalt och peppar och strör över lite hackad koriander. Om du, eller någon av gästerna mot förmodan inte är något fan av koriander, går det lika bra med persilja.

 

Slaktarkorv korvgrytamedägg2 kop