Recept

Här kommer vi att presentera olika recept som kommer in från alla våra engagerade smakambassadörer.

Filékorv med surkål och senapskräm

3 portioner

Du behöver:
3 Original Filékorv
3 Korvbröd av surdeg
Ca 100 g Surkål
1 tsk Kummin
1 msk Dijonsenap
1 tsk honung
5 msk Majonnäs
Smör till stekning
Rostad lök
Salt
Peppar

Slaktarkorv surkål kopiera

Gör så här:

1. Det här är en riktig tysk klassiker, så börja med att fixa lite schysst tysk klassisk musik, t ex Bach, Beethoven, Rammstein eller Kraftwerk. 

2. När stämningen känns rätt kan du börja med senapskrämen. Blanda majonnäsen, honungen och dijonsenapen och smaka sedan av krämen med lite salt och peppar. Ställ in i kylen. 

3. Fortsätt sedan med att göra några snitt längs korvarna, så de inte spricker vid stekning. Släng i en klick smör i stekpannan. När det slutat fräsa är det dags att brassa på korvarna. 

4. När korvarna är genomstekta är det dags för surkålen. Släng i ytterligare en klick smör i stekpannan (snåla inte!). När smöret återigen tystnat, lägger du i surkålen och kryddar upp det med lite kummin. När surkålen fått färg är allt klart.

5. Servera sedan korvarna i korvbröden med lite senapskräm, den varma surkålen och lite rostad lök. 

 

Slaktarkorv surkål2 kopiera